WIJ.K

WIJ.K is er voor alle ouders en jongeren tot 18 jaar die in Kerkrade wonen. WIJ.K ondersteunt kinderen, jongeren en ouders bij allerlei uitdagingen die het leven biedt. Iedereen kan bij WIJ.K terecht met vragen, groot of klein, die te maken hebben met opvoeden en opgroeien.

Waar kan WIJ.K mee helpen?

Uw kinderen kunnen bij WIJ.K terecht voor leuke en leerzame activiteiten, maar ook voor hulp. Als ouder kunt u met vragen over opvoeden en opgroeien bij WIJ.K terecht. WIJ.K biedt ondersteuning en begeleiding bij vragen over opvoeden en opgroeien. Kleine én grote vragen.

Welke organisaties zijn onderdeel van WIJ.K?

WIJ.K bestaat uit verschillende organisaties. Het is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kerkrade, welzijnsorganisatie Impuls Kerkrade en zorgorganisaties Talent, XONAR, Scoor, Lionarons GGZ, Mutsaerstichting (Plinthos) en Kinderopvang Parkstad.

In één team werken hulpverleners met verschillende kennis samen. Zo kunnen we kinderen en gezinnen de ondersteuning en hulp bieden die het beste bij hen past.

Heb ik een indicatie nodig?

U heeft geen indicatie nodig voor de hulp of activiteiten van WIJ.K. U kunt contact opnemen met Impuls Kerkrade of de gemeente. Dan bespreken we samen wat het beste bij uw kind past.

Impuls

maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur
T 045 – 545 6351
E teamjeugdengezin@impulskerkrade.nl

Gemeente Kerkrade, toegang Jeugd

maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur
T 14045

Moet ik betalen voor WIJ.K?

De activiteiten en hulp van WIJ.K kosten u niets. Het kan natuurlijk voorkomen dat we vervolgstappen adviseren die wel geld kosten, zoals een opleiding of een lidmaatschap voor een club. Als dat een probleem is, zoeken we samen met u uit of er organisaties zijn die kunnen helpen met de kosten.

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Hieronder vindt u de veel gestelde vragen voor professionals en de algemene veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen – Algemeen

Veel gestelde vragen – Professionals

Bekijk ook onze folder