Soorten relaties

Als je verliefd bent, denk je de hele dag aan die persoon. Je krijgt een lekker kriebelgevoel in je lijf als je die persoon ziet. Of juist pijn in je buik. Je weet niet wat je zeggen moet. Of je praat juist heel veel om indruk te maken. Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk verliefd! Maar, is de ander ook verliefd? En wat nu als je homo of bi bent?

Informatie over relaties

Een relatie is een verband  tussen twee of meerdere personen. Er zijn verschillende relatievormen, zoals:

 


Tips bij relaties

Communiceren

Bij het communiceren binnen een relatie gelden de volgende tips:

Websites

Je kunt verder ook nog de volgende websites bezoeken:

 


Hulp bij relaties

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Impuls heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Goldsteintraining sociale vaardigheden

Zomaar even een praatje maken met iemand in de straat. Een complimentje krijgen. Duidelijk vertellen wat je van iets vindt. Niet iedereen is hierin even vaardig en dat is ook niet erg. Maar als het een probleem is in je dagelijks leven, dan kan een training ‘Sociale vaardigheden’ uitkomst bieden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor alle volwassenen die hun sociale vaardigheden willen vergroten. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen.

Wat leert u?

Doel van de training is om het contact tussen jou en andere mensen gemakkelijker te maken. De trainer laat op video zien hoe je een bepaalde situatie kunt aanpakken en vervolgens ga je die situatie zelf oefenen in een rollenspel.

Het programma

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats. Afhankelijk van de vragen van de deelnemers kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Kosten

De totale kosten voor de gehele training bedragen € 5,- per deelnemer.

Veilig en vertrouwd

Impuls is een gecertificeerde welzijnsinstelling. Dat betekent onder meer dat wij ons houden aan de regels die gelden ten aanzien van uw privacy en klachtrecht.

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Impuls Kerkrade
Marktstraat 6
6461 CX Kerkrade

Postbus 65
6460 AB Kerkrade

Telefoon: 045 – 545 63 51
Faxnummer: 045 – 546 41 99
info@impulskerkrade.nl

Contactpersonen: – Marga van Waterschoot – Joep Heuts

Inburgeren? Zelf regelen!

Iedereen die (nog) geen Nederlandse nationaliteit heeft, is ‘inburgeraar’. Vanaf 1 januari 2013 is iedere inburgeraar zelf verantwoordelijk voor zijn of haar inburgering. U moet zelf inburgeren. Zelf leren en zelf hulp zoeken. En zelf het inburgeringsexamen regelen.

Inburgeringscursus

Weet u nu nog niet genoeg over de Nederlandse taal? Weet u nog niet genoeg over het leven in Nederland? Dan kunt u een inburgeringscursus doen. U moet dan zelf een inburgeringscursus zoeken. Op ikwilinburgeren.nl staan de officiële cursusinstellingen. Daar kunt u een inburgeringscursus doen. Een inburgeringscursus is niet verplicht, maar wel aan te raden. U kunt een lening afsluiten voor uw inburgering bij DUO.

Maatschappelijke begeleiding inburgeraars

In Kerkrade verzorgt Impuls de maatschappelijke begeiding voor inburgeraars. U krijgt een uitnodiging van de gemeente Kerkrade als u hiervoor in aanmerking komt. U krijgt hulp van een vrijwilliger en u neemt deel aan een aantal groepsbijeenkomsten. Tijdens de maatschappelijke begeleiding:

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fatima Abigane.  T (045) 545 63 51 E fabigane@impulskerkrade.nl

Vrouwen voor vrouwen

De groep ‘Vrouwen voor vrouwen’ is bedoeld voor alle vrouwen in Kerkrade die mee willen doen in de samenleving. Op dit moment bestaat de groep vooral uit allochtone vrouwen. Maar ook Nederlandse vrouwen zijn van harte welkom.

Themagesprekken

De groep komt ongeveer één keer in de twee weken bij elkaar en gaat met elkaar in gesprek over allerlei thema’s die voor vrouwen en moeders belangrijk zijn. Enkele voorbeelden:

Actuele thema’s

Opvoeden

Kinderen

Activiteiten

We organiseren ook regelmatig activiteiten zoals bloemschikken en samen koken.

Doe ook mee!

Wil je eens gezellig met andere vrouwen praten en nog slimmer worden ook? Kom dan eens kijken bij onze ‘vrouwen voor vrouwen’-groep. Of wil je inzetten als vrijwilliger en jouw kennis delen met andere vrouwen in de wijk? Neem dan contact op met: Fatima Abigane T (045) 545 63 51 E fabigane@impulskerkrade.nl

Een conflict in de buurt?

Laat het niet uit de hand lopen!

U kent het vast wel:

Waar mensen samen leven, ontstaan soms irritaties. Vaak helpt het dan om met elkaar te praten en samen naar een oplossing te zoeken. Maar zo’n gesprek is niet altijd makkelijk. En soms komt u er samen gewoon niet meer uit. Wacht in dat geval niet totdat het te laat is en schakel buurtbemiddeling in!

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt buurtgenoten die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Daarvoor worden buurtbemiddelaars ingezet, die worden getraind om:

Uiteraard hebben buurtbemiddelaars geheimhoudingsplicht. Ondersteuning door buurtbemiddelaars is gratis.

Voor wie?

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de gemeente Kerkrade die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen. Ook organisaties zoals woningcorporaties, politie, justitie, huisartsen en de gemeente Kerkrade kunnen buurtbemiddelaars inschakelen.

Vijf tips

Hier alvast vijf tips om conflicten te voorkomen:

Tip 1: Praat met elkaar

Kinderen die op straat spelen, een hond die blaft of een buurman die aan het klussen is. Het zijn normale geluiden die bij het dagelijks leven horen. Heeft u het idee dat uw buren buitensporig veel geluid maken? Probeer er dan met hen over te praten.

Tip 2: Maak kennis met elkaar

Bent u net verhuisd of krijgt u zelf nieuwe buren? Maak dan kennis met elkaar. Als u elkaar kent, kunt u makkelijker over kleine ergernissen met elkaar praten. U kunt ook eens vragen of de buren last hebben van u.

Tip 3: Blijf altijd rustig

Als u een klacht met uw buren wilt bespreken, doe dit dan op een rustige manier. Ga nooit in gesprek als u boos bent. Als uw buren boos worden, is het belangrijk dat u rustig blijft. De kans is dan groter dat uw buren ook weer rustig worden.

Tip 4: Maak concrete afspraken

U wilt overlast in de toekomst voorkomen. Maak hierover met uw buren concrete afspraken. U kunt van te voren al mogelijke oplossingen voor de overlast bedenken. Zo kunt u tijdens het gesprek al wat ideeën aandragen.

Tip 5: Schakel een bemiddelaar in

Lukt het ondanks alles niet om tot een oplossing te komen, dan kunt u een bemiddelaar inschakelen. Bijvoorbeeld de wijkagent, woningbouwvereniging of buurtbemiddelaar. De ervaring leert dat een burenconflict dat niet snel wordt opgelost, vaak een slepend conflict wordt.

Meer informatie

Voor meer informatie over Buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met Sylvia Kohlen, telefonisch (045-5456351) of via e-mail (buurtbemiddeling@impulskerkrade.nl).

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Impuls Kerkrade © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab