Welzijn

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Bewegen

Het is voor iedereen belangrijk om lichamelijk en mentaal fit te blijven. Dit kan door regelmatig te blijven bewegen. Impuls organiseert wekelijks tal van beweegactiviteiten én activiteiten om de geestelijke gezondheid te bevorderen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de wijkpunten in Kerkrade of d’r Durpswinkel in Simpelveld.

Ontmoeting

Sociaal contact is voor iedereen van groot belang! Meedoen in de maatschappij, elkaar ontmoeten, deelnemen aan activiteiten bevordert het sociaal contact en is goed voor lichaam én geest!

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de wijkpunten in Kerkrade of d’r Durpswinkel in Simpelveld.

Eenzaamheid

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het is ook lastig om over te praten. Ook leidt het tot gezondheidsrisico’s en minder meedoen in de samenleving. Impuls kan helpen als u zich eenzaam voelt.

Bent u eenzaam of is iemand uit uw omgeving eenzaam? Neem dan contact op met het meldpunt Eenzaamheid via 045 – 545 6351.

Boodschappenbus

De Boodschappenbus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Kerkrade, die door diverse omstandigheden niet meer in de gelegenheid zijn om zelf hun boodschappen te doen en/of voor zelfstandig wonende burgers die niet meer zo vaak uit huis komen.

Door deel te nemen aan de Boodschappenbus, kunt u uw zelfstandigheid behouden en actief mee blijven doen in de samenleving.

Waar en wanneer?

De Boodschappenbus verzorgt ritten naar verschillende supermarkten in Kerkrade. Wij halen u thuis op en brengen u naar de supermarkt.  Vrijwilligers begeleiden en helpen u bij het doen van de boodschappen. De ritten vinden plaats tussen 10.00 – 13.30 uur. Daarna drinken we gezellig samen een kopje koffie/thee in een wijkpunt in Kerkrade.

Kosten?

Voor deelname 1x per 14 dagen betaalt u € 5,00 per maand. Voor wekelijkse deelname betaalt u € 10,00 per maand. Kunt u een keertje niet mee? Dan is terugbetaling helaas niet mogelijk. Hiervoor in de plaats kunt u in juli en augustus gratis meerijden. In deze maanden wordt namelijk geen contributie ingehouden.

Informatie en aanmelding

Voor nadere informatie kunt u op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur telefonisch contact opnemen met Impuls Kerkrade, telefoonnummer 045 – 545 63 51.

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Zij brengen inwoners van Kerkrade en Simpelveld naar hun bestemming.

ANWB AutoMaatje is geen taxidienst, maar echt bedoeld voor mensen die zonder vervoer nauwelijks de deur uit kunnen. Vrijwilligers van Impuls verzorgen het ritje naar de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, apotheek of gemeentehuis, maar ook naar de kapper of pedicure of naar een vriend(in).

Iemand die van ANWB AutoMaatje gebruik wil maken, moet zich eerst laten inschrijven. Aanmelden is gratis.

Het reserveren van een rit, moet uiterlijk twee werkdagen van tevoren telefonisch of per e-mail worden aangevraagd bij Impuls. Impuls schakelt dan één van de vrijwilligers in.

Klanten betalen € 0,35 per kilometer aan de chauffeur. Ook moeten klanten een WA-verzekering hebben om eventuele schade aan de auto te vergoeden.

AutoMaatje is een idee van de ANWB dat wordt gesteund door Impuls en de gemeenten Kerkrade en Simpelveld.

Wilt u meer informatie of een rit reserveren? U kunt dan op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9.00 en 11.00 uur contact met ons opnemen, telefoonnummer 06 – 18 96 46 97 of stuur een mail naar automaatje@impulskerkrade.nl. Of stap even binnen bij d’r Durpswinkel in Simpelveld.

Kijk voor meer informatie zie ook www.anwb.nl/automaatje