Ouderenadvies

Het aanbod van voorzieningen, regelingen en activiteiten voor ouderen is groot. Op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën zijn veel mogelijkheden. Maar de informatie is niet altijd even duidelijk. De ouderenadviseur kan u helpen bij het maken van keuzes.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

De ouderenadviseur van Impuls is er voor inwoners uit Kerkrade van 65 jaar en ouders. Ook de mensen uit uw naaste omgeving kunnen bij ons terecht. We helpen met vragen op het gebied van:

  • Informatieve / preventieve huisbezoeken:
    Senioren worden bezocht door vrijwillige ouderenadviseurs om hen te informeren over de diverse regelingen, voorzieningen en activiteiten in Kerkrade.
  • Cliëntondersteuning en consultaties:
    Het bieden van hulp of ondersteuning middels één of meerdere huisbezoeken op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. Ook voor de hulp bij de aanvraag van een WMO-voorziening kunt u bij de ouderenadviseur terecht.

Clientondersteuning

We bezoeken u gratis en vrijblijvend thuis. U krijgt onafhankelijke informatie en advies van de ouderenadviseur of één van onze vrijwilligers. Ook helpt de ouderenadviseur u bij het inschakelen van andere organisaties als dat nodig is.

Een gesprek met een ouderenadviseur is gratis en vertrouwelijk.

U kunt contact met ons opnemen via de ouderenadvieslijn op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 10.00 uur via 045 – 545 6351.