Maatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens te maken met kleine of grote problemen. Vaak kun je die zelf oplossen. Of je kunt terecht bij familie of vrienden. Soms biedt dat geen oplossing. Dan kun je een beroep doen op Maatschappelijk werk.

 

Bijvoorbeeld bij:

Onze maatschappelijk werkers luisteren naar je verhaal. Als je dat wil, helpen ze bij het zoeken naar een oplossing. In het eerste gesprek vertel je wat je hebt meegemaakt, wat je problemen zijn en wat je denkt nodig te hebben. Samen wordt gewerkt aan het vergroten van de mogelijkheden om die problemen op te lossen. De hulp die het Maatschappelijk Werk biedt, kost niets. Wat je met de maatschappelijk werker bespreekt, wordt uiteraard vertrouwelijk behandelt.

Ook als je een conflict hebt in de buurt, kun je bij het Maatschappelijk Werk terecht. Onze buurtbemiddelaars helpen buurtgenoten die een conflict hebben om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Organisaties als woningcorporaties, politie, justitie, huisartsen en de gemeente kunnen ook buurtbemiddelaars inschakelen.

Buurtbemiddeling kan niet worden ingeschakeld bij conflicten waarbij sprake is van buitensporige agressie, verslaving, psychiatrische problemen of relationele problemen. Daarvoor kun je wel terecht bij de politie of het Maatschappelijk Werk.

Maatschappelijk Werk heeft elke werkdag open spreekuur in de wijk. De spreekuren zijn voor iedereen toegankelijk die een vraag of probleem heeft. De maatschappelijk werker beoordeelt of hij deze vraag samen met jou kan oplossen en meldt je bij Impuls aan of verwijst naar de juiste instantie, zodat je alsnog je vraag beantwoord krijgt.

Impuls Kerkrade © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab