Bureau Sociaal Raadslieden

Soms lijkt het wel of er ieder jaar meer regels en formulieren bij komen. Regels en formulieren die soms moeilijk te begrijpen zijn of lastig in te vullen. Je ziet misschien door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen de Sociaal Raadslieden van Impuls je weer op weg helpen.

Het bureau Sociaal Raadslieden van Impuls werkt voor alle inwoners van de gemeente Kerkrade. Je kunt bij ons terecht als:

Enkele voorbeelden:

Een gesprek met één van onze Sociaal Raadslieden biedt dan wellicht uitkomst. Ze helpen je om je weg te vinden in de soms lastige en complexe wet- en regelgeving.

We geven niet alleen informatie en advies, maar bemiddelen ook bij zaken op het gebied van sociale zekerheid, belastingen, wonen, arbeidsrecht en consumentenzaken. Ook kun je bij ons terecht voor het opstellen van een brief aan de gemeente of bezwaarschrift voor de belastingdienst. We helpen je ook bij het invullen van je formulier. Als je vraag te complex is, verwijzen wij je door naar een gespecialiseerde instantie.

Als je ons bezoekt, moet je de volgende zaken meebrengen:

Een gesprek met een raadsman of -vrouw kost u niets en is vertrouwelijk.

De Sociaal Raadslieden hebben elke werkdag open spreekuur in de wijk. De spreekuren zijn voor iedereen toegankelijk die een vraag of probleem heeft.

SchuldHulpMaatje Parkstad

SchuldHulpMaatje Parkstad is bedoeld voor mensen uit Kerkrade en Heerlen die hulp nodig hebben om hun administratie op orde te krijgen. De budgetcoaches werken op vrijwillige basis. Ze bieden je deskundige hulp en in het gezond houden van je financiële huishouding. Daar waar schulden zijn helpen ze je bij het zoeken naar een oplossing of naar de juiste vorm van hulp.

Wil je hulp van een budgetcoach? Meld je aan via de website:

SchuldHulpMaatje Parkstad

Impuls Kerkrade © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab