Gebrek aan zelfvertrouwen

Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn vaak erg veel bezig in hun hoofd met de vraag of ze het wel goed doen. Ze vragen zich af hoe ze moeten staan, waar ze hun handen moeten laten, wat ze moeten zeggen, enzovoort. Ze zijn soms zo bang om fouten te maken, dat ze niet goed in staat zijn contact te maken met anderen.

Informatie over zelfvertrouwen

Als je onzeker bent over jezelf, gebeurt er niet alleen in je hoofd van alles. Ook het lichaam reageert op deze vorm van stress.  Rood worden, overmatig zweten of stotteren komen vaak voor bij mensen die twijfelen aan zichzelf. Waardoor het probleem juist alleen maar toeneemt. Dan kan het je bijvoorbeeld gaan belemmeren om:

Twijfel jij ook wel eens aan jezelf? Vind je het bijvoorbeeld lastig om op een feestje binnen te komen? Of barst het zweet je uit wanneer je in de rij voor de kassa staat? Heb je soms moeite om het huis uit te gaan? Dan hebben we een aantal tips voor je.

 


Tips voor zelfvertrouwen

Accepteer jezelf zoals je bent

Als jij jezelf niet accepteert zoals je bent, waarom zouden anderen dat dan wel doen? Wees wat liever voor jezelf, leer je imperfecties te accepteren en focus op alle positieve eigenschappen die in je aanwezig zijn.

Laat de mening van anderen los

Wat anderen van je denken zal je nooit precies weten. Je hoeft het ook niet te weten, anders zou je waarschijnlijk gek worden. Laat anderen maar denken wat ze willen denken, je hebt er toch geen invloed op.

Denk positiever over jezelf

JeE hebt geen invloed op wat anderen denken. Maar je hebt wel invloed op wat jij denkt!  Zorg ervoor dat je positiever over jezelf gaat denken, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten.

Praat over je twijfels

Je zult merken dat anderen zich vast wel eens herkennen in je verhaal. Anderen zullen je openheid kunnen waarderen en dat geeft jou weer meer vertrouwen in jezelf.

Lees boeken over dit onderwerp

Twijfels over jezelf overwin je door actie te ondernemen, maar kennis uit boeken kan je daar zeker bij helpen. Hoe meer inzicht je hebt in jezelf en dit probleem, hoe makkelijker het wordt een oplossing te vinden.

 


Hulp voor zelfvertrouwen

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Impuls heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Vriendenkring

Wat is de vriendenkring?

Een vriendenkring is een groep mensen die samen leuke activiteiten ondernemen. Vaak is contact maken makkelijker tijdens een activiteit. Door samen met iets bezig te zijn, bijvoorbeeld koken, ontstaan er contacten tussen de deelnemers onderling.
We hebben inmiddels heel wat leuke reacties gehad van deelnemers! Zo vertelde iemand dat hij tijdens het samenzijn meer gepraat had dan de hele afgelopen maand!De bijeenkomsten zijn divers en voor ieder wat wils. Zo zijn er kookactiviteiten, knutselen, wandelen, maar ook gewoon gezellig een kopje koffie samen drinken.
Heb je suggesties voor een bijeenkomst? Deze zijn natuurlijk van harte welkom!

Wie kan zich aansluiten bij een Vriendenkring?

Iedereen in Kerkrade die op zoek is naar mensen met wie het klikt en met wie u iets leuks kunt doen, kan zich aansluiten, ook mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.
De Vriendenkring is een groep mensen die samen leuke dingen ondernemen. Tijdens deze activiteiten kunnen er onderlinge contacten ontstaan. Het kan ook zo zijn dat mensen elkaar ontmoeten buiten de Vriendenkring. Zo zijn er al verschillende vriendschappen ontstaan.

Hoe werkt het?

Enthousiast geworden?

Wil je ook graag meedoen aan de Vriendenkring, of wil je helpen als vrijwilliger? Meld je dan nu aan bij de medewerkers van de Vriendenkring.

Maatschappelijk Werk
Marktstraat 6
6461 CX Kerkrade
Telefoon (045) 545 63 51
E-mail vriendenkring@impulskerkrade.nl

Daarnaast zijn wij ook op Facebook te vinden via de zoekfunctie: Vriendenkring Impuls

Goldsteintraining sociale vaardigheden

Zomaar even een praatje maken met iemand in de straat. Een complimentje krijgen. Duidelijk vertellen wat je van iets vindt. Niet iedereen is hierin even vaardig en dat is ook niet erg. Maar als het een probleem is in je dagelijks leven, dan kan een training ‘Sociale vaardigheden’ uitkomst bieden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor alle volwassenen die hun sociale vaardigheden willen vergroten. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen.

Wat leert u?

Doel van de training is om het contact tussen jou en andere mensen gemakkelijker te maken. De trainer laat op video zien hoe je een bepaalde situatie kunt aanpakken en vervolgens ga je die situatie zelf oefenen in een rollenspel.

Het programma

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats. Afhankelijk van de vragen van de deelnemers kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Kosten

De totale kosten voor de gehele training bedragen € 5,- per deelnemer.

Veilig en vertrouwd

Impuls is een gecertificeerde welzijnsinstelling. Dat betekent onder meer dat wij ons houden aan de regels die gelden ten aanzien van uw privacy en klachtrecht.

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Impuls Kerkrade
Marktstraat 6
6461 CX Kerkrade

Postbus 65
6460 AB Kerkrade

Telefoon: 045 – 545 63 51
Faxnummer: 045 – 546 41 99
info@impulskerkrade.nl

Contactpersonen: – Marga van Waterschoot – Joep Heuts

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

 

Impuls Kerkrade © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab